Kanske världens godaste????
Rabarberpaj
6-8 portioner
ca 500g rabarber
1-1,5 dl strösocker
1 matsked potatismjöl
Pajdeg: 3 dl vetemjöl
100g smör
100g mandelmassa
1 ägg
Servering: 3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200grader. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker och potatismjöl.
Lägg mjölet på bakbordet. Skiva smöret. Riv mandelmassan
på rivjärn. Dela ägget i gula och vita. Hacka snabbt ihop mjöl, smör, mandelmassa och äggvita till en deg.
Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen ca 5 min. Kavla ut resten av pajdegen och sporra ut degremsor.
Lägg rabarberblandningen i pajdegskalet. Lägg degremsorna i rutmönster över rabarbern Pensla dem med äggulan.
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Servera pajen ljummen med kall vispad grädde.
Kommentarer
Trackback